duminică, 3 iulie 2011

Curs IT_Povestire Digitală


           În perioada 6 -17 iunie 2011 au avut loc cursurile cu prima grupă de participanţi de vârsta a treia. Timp de 3 ore/zi, vârstnicii au învăţat noţiunile de bază în utilizarea unui calculator, crearea unei adrese de e-mail, discuţii în timp real prin utilizarea mesageriei instant: Yahoo Messenger, crearea de poveşti digitale cu ajutorul programului Movie Maker.




           Filmuleţele realizate de aceştia în cadrul proiectului Extending Creative Practice, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin programul de Învăţare pe parcursul vieţii, Dimensiunea de dezvoltare profesională a adulţilor: GRUNDTVIG, au fost vizualizate în faţa unui public format din bibliotecari ai bibliotecii judeţene, voluntari ai Centrului Europe Direct Târgovişte, mass-media. 




           




Proiectul este implementat de un consorţiu cuprinzând Colegiul Goldsmith din Londra, Anglia, Fundaţia Progress din Bistriţa, România, Fundaţia Mitra din Slovenia, Centrul pentru Sociologie Urbană din Londra şi Laurea din Finlanda. Durata de implementare este 2010-2012 iar obiectivul programului este folosirea metodologiei DigiTales prin incluziunea digitală a persoanelor de vârsta a treia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu